maandag 28 juli 2014

Donner Boekenzaak Rotterdam (in het oude ABN AMRO-gebouw aan de Coolsingel)

Copyright Michael van Oosten
0655574636

Een project van Prolance:
PROJECTEN & INTERIEURS B.V.



Donner, voorheen Polare Rotterdam (2012-2014), selexyz Donner (2006-2012) en Boekhandel Donner (1908-2006), is een boekwinkel aan deCoolsingel 119 in Rotterdam. Het bedrijf maakte voorheen deel uit van de failliete boekhandelketen Polare.
Donner en vervolgens Polare Rotterdam was een van de grootste boekwinkels van Nederland. De winkel was dermate groot (6000 m²) en uitgebreid dat men zichzelf een 'mediahuis' noemde. In de winkel werden boeken en cd's verkocht, was een café met wifi-internettoegang, een theater en een galerie met werk van kunstenaars.
Polare Rotterdam had ook drie kleine verkooppunten op de Hogeschool RotterdamHogeschool Inholland Rotterdam en de Erasmus Universiteit. In 2006 werd de naam Selexyz donner. Na de fusie tussen Selexyz en De Slegte kreeg de zaak de naam Polare Rotterdam. In januari 2014 zijn werden Polare-winkels wegens ernstige financiële problemen gesloten, waarbij Polare het zelf had het over een "strategische her-orientatie". Sommige boekhandels dienden daarop de deuren definitief te sluiten, andere werden door derden overgenomen.
Via een door vijf ex-werknemers opgezette crowdfunding-actie werd 250.000 euro bij elkaar gebracht om Donner als coöperatie een doorstart te laten maken. Het pand aan Lijnbaan moest daarbij wel worden verruild voor een plek in het oude ABN-AMRO-gebouw aan de Coolsingel, dat eind mei 2014 is betrokken. 
































Fotograaf in Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten