woensdag 17 juli 2013

Berlage Denhaag

Phone: 0031(0)655574636
    Copyright Michael van Oosten
Click on the picture to enlarge
 
 Berlage Huis: Ideaal voor het nieuwe werkenHet Berlage-Huis is een keuze voor ondernemen en werken in een tijdloos en prestigieus monument. Bij de opening (1927) was het een modern en vooruitstrevend gebouw. Berlage was een vernieuwende architect die een gebouw had ontworpen dat opviel maar ook perfect paste bij zijn omgeving. Vernieuwend was ook dat hij bewust het interieur en het exterieur met elkaar liet harmoniëren. Nu, ruim tachtig jaar later, staat hier een moderne werkomgeving die aan alle eisen en wensen van het moment voldoet.
Het ontwerp zet de medewerker of bezoeker centraal. Juist daardoor is het een gewild en bekend gebouw waar bewoners zich makkelijk mee kunnen identificeren. Werken en ondernemen in Berlage-Huis is een statement. Een statement dat uw bedrijf of organisatie zelfbewust opereert en gevoel heeft voor kwaliteit. Immers, het Berlage-Huis is een van de opvallendste kantoorgebouwen van Nederland. Dit gebouw is een toonbeeld van stijl en authenticiteit.


Flexibele werkomgeving
Berlage-Huis beschikt over 13.900 m2. De ruimte is verdeeld over 5 bouwlagen, inclusief een souterrain en een dakverdieping. In het souterrain zijn uitstekende faciliteiten aanwezig voor een goed uitgerust bedrijfsrestaurant. Naast zaken als het archief en de technische ruimten leent het souterrain zich ook uitstekend voor vergadercentra of bedrijfsfitness. Het opleveringsniveau van het Berlage-Huis is hoog. Een uitgebreide renovatie heeft ervoor gezorgd dat het pand voldoet aan alle moderne eisen, zoals optimale klimaatbeheersing.

Vier personenliften en een goederenlift garanderen dat bezoekers en medewerkers razendsnel op de plek van bestemming komen. De vier monumentale trappen maken het overigens erg aantrekkelijk om af en toe de trap te nemen. De multifunctionele inrichting van het Berlage-Huis geeft de huurder alle vrijheid. Het complex is hiermee ook ideaal voor een hoogwaardig bedrijfsverzamelgebouw, waarbij huurders elkaar herkennen in de uitstraling van dit monument. Vanzelfsprekend kan ook één organisatie ervoor kiezen om vanuit dit krachtige gebouw te gaan ondernemen

Het Nieuwe werken
Werken met daglicht maakt mewerkers productiever en verlaagt het ziekteverzuim. Een inzicht dat de laatste jaren wetenschappelijk is onderbouwd. Berlage was wat dat betreft zijn tijd ver vooruit. Zo zijn er vier grote atria waardoor het invallende daglicht perfect wordt verdeeld over de verschillende ruimten.

De entree en de centrale hal spreken wat dat betreft eveneens boekdelen: licht, ruim... Hier blijven relaties graag even staan! Steeds meer bedrijven kiezen voor het nieuwe werken. Medewerkers werken waar ze maar willen, thuis, onderweg of op kantoor. Het kantoor functioneert hierbij als ontmoetings- en inspiratieplek. Hier moeten medewerkers makkelijk met elkaar van gedachten kunnen wisselen en teamgericht kunnen samenwerken. Of juist terugtrekken op een concentratieplek. Het Berlage-Huis kan al deze rollen moeiteloos vervullen. Ideaal dus voor Het Nieuwe Werken.

Architectuur
Architect Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) ontwierp in de jaren 1922-23 het imposante gebouw aan de Groenhovenstraat 2 in Den Haag. Als architect was zijn doel om van de creatie één geheel te maken. Zo dacht hij bijvoorbeeld ook na over het interieur en de meubelen. Maar Berlage was veel meer dan een architect, hij was ook stedenbouwkundige. Zo ontwierp hij een nog altijd populair stadsdeel van Amsterdam (Plan Zuid).

Het Berlage-Huis is destijds ontworpen voor verzekeringsmaatschappij De Nederlanden van 1845 (later gefuseerd met Nationale Nederlanden). Zijn stijl, waarbij begrippen als eerlijkheid en zuiverheid voorop stonden, paste uitstekend bij de verzekeraar. Kenmerkend voor de toekomstgerichte Berlage-aanpak was dat hij rekening hield met een mogelijke uitbreiding van het pand. Een kwart eeuw later kon de uitbreiding volgens de geplande ontwerpen dan ook moeiteloos plaatsvinden.


































































 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten